Cod rutier 2023. Maşina vitezomanilor va fi confiscată de stat!

Pe lângă suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 6 luni, polițiștii vor aplica sancțiunea complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului pe o perioadă tot de 6 luni.

Cod rutier 2023. Șoferii care depășesc viteza cu mai mult de 100 de km față de cea legală vor fi pedepsiți mult mai aspru. Potrivit unui proiect de lege al parlamentarilor liberali, aceștia nu numai că vor rămâne fără permise de conducere pe o perioadă de șase luni, dar li se vor confisca și certificatele de înmatriculare, tot pe aceeași perioadă. Mai mult, dacă în perioada ridicării certificatului de înmatriculare polițiștii vor depista autovehiculul în circulație, acesta va fi confiscat și valorificat.

Liberalii au decis să reglementeze un nou prag de depășire a vitezei autovehiculelor și să introducă pedepse drastice, asemănătoare celor din Elveţia, Austria, Olanda, Franța și Marea Britanie. Astfel, șoferii care vor fi depistați de radare că au depășit cu mai mult de 100 km/h viteza maximă admisă, pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, vor rămâne fără permise de conducere pe o perioadă de șase luni. În cazul în care, într-un interval de 6 luni de la data restituirii permisului de conducere, se constată o nouă faptă de depăşire cu mai mult de 100 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârşirea faptei se va majora, de drept, cu încă 30 de zile.

Lasă un răspuns