Vremea azi, 20 decembrie. Temperaturile cresc ușor pe timpul zilei. Domină atmosfera însorită

Marți se încălzește ușor pe timpul zilei, însă dimineața și noaptea se mențin reci.  

În nord și în nord-est se mai adună norii, dar în rest domină amotsfera însorită.

Vântul prinde putere în sudul Banatului, în Moldova și în zona înalta de munte, iar maximele pleacă de la zero grade în Oltenia și ajung la 8-9 grade în vestul țării.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde avem soare și câțiva nori de vreme bună. Temperaturile cresc puțin față de luni și ajung la 3-4 grade – valori normale pentru acest moment al anului.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei găsim tot atmosferă plăcută și maxime potrivite pentru data din calendar. Vor fi cel mult 4 grade la prânz, însă se pornește vântul.

În jumătatea nordică Moldovei și în Bucovina vor fi ceva înnorări, însă nu vorbim deloc despre precipitații. Vântul are unele răbufniri, însă va fi mai cald decât ar fi normal în această perioadă și se vor atinge 6 grade.

Norii se înmulțesc și în nordul Transilvaniei și în Maramureș, însă nici pe-aici nuo să plouă. Vor fi și perioade cu soare, iar vântul se întețește doar la altitudini mari. Se încălzește puțin și maximele ajung la 5 grade. Dimineața câteva localități din județul Cluj se află, până la ora 9.00, sub cod galben de ceață densă și vizibilitate redusă.

În ținuturile vestice avem o dimineață rece, iar pe la Deva s-au atins -7 grade. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei și, tot în zona Deva se vor înregistra cele mai mari temperaturi din țară: 8, poate chiar 9 grade cu plus. Vântul suflă cam nervos în sudul Banatului.

În Transilvania, peste noapte s-a lăsat gerul. Soarele încălzește treptat atmosfera și, la prânz, maximele ajung la valori mai ridicate decât ar fi normal: 7 grade pe la Sfantu Gheorghe. Până la ora 10 avem și un cod galben de ceață densă și vizibilitate redusă, valabil pentru câteva localități din județul Alba.

În Oltenia urmează tot o zi însorită. Apar și câțiva nori inofensivi și temperaturile rămân la valori similare cu cele de luni. Vor fi de la zero grade la Craiova până la 4 grade la Târgu-Jiu.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile sudice. Nu prea vedem norii, vântul de-abia se simte și maximele ajung tot la 4 grade, pe la Ploiești.

Lasă un răspuns