Care români vor fi scutiți de impozit pe salariu de 10% de la 1 ianuarie. Vor rămâne cu toți banii în mână

O categorie de angajați nu vor mai plăti impozit pe venit și vor primi salarii mai mari începând cu 1 ianuarie 2023.

Potrivit unui ordin comun dintre Ministrrul Finanțelor, Ministrul Cercetărilor, Inovării și Digitalizării, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Educației, 0 categorie de angajați nu va mai plăti impozit pe venit de la 1 ianuarie 2023, relatează impact.ro.

Noile prevederi se vora palica începând cu veniturile aferente lunii în care ordinul va intra în vigoare. Angajații vor fi scutiți de plata a 10% din impozitul pe venitul obținut din salariu.

Cei care vor beneficia de scutire la plata impozitului de la 1 ianuarie sunt cei din categoria personalului din instituțiile publice care desfășoară activități de creare de programe pentru calculator. Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a transmis că resursa umană de calitate este necesară în sectorul public, mai ales pentru transformarea digitală a administrației.

„Am reușit să reparăm și să uniformizăm aplicarea unei facilități fiscale de care mediul privat beneficia de multă vreme. Domeniul IT este un domeniu strategic, cu impact puternic și valoare adăugată mare în economia unei societăți. Discutăm despre digitalizarea administrației de atâta vreme, despre nevoia de întărire a componentei IT din perspectiva augmentării atacurilor cibernetice, iar domeniul public este primul vizat de astfel de tentative. Este firesc să avem oameni bine plătiți dacă vrem calitate și sper ca prin acest demers să reușim să diminuăm din plecările IT-iștilor buni din administrație și, totodată, să devenim un angajator competitiv”, a menționat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura