Vremea azi, 26 ianuarie. În ce zone se anunță ploi și ninsori

Ziua de joi ne aduce vreme închisă în sud şi în est, pe unde apar precipitaţii slabe, sub toate formele. La munte ninge slab, iar vântul prinde putere în ţinuturile sudice şi în centru.

Pe seară şi la noapte precipitaţiile se extind treptat, iar maximele pleacă de la 0 grade în zona Moldovei şi ajung la 8 grade pe litoral.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă închisă, cu ploi slabe în unele zone. Se poate forma polei, iar vântul devine cam insistent. Temperaturile mai cresc faţă de miercuri şi ajung la 8 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei maximele rămân la valori normale şi vor fi cel mult 4 grade. Din când în când picură trecător sau o să cadă lapoviţă şi vor fi condiţii de polei, iar pe seară şi la noapte precipitaţiile se transformă în ninsoare.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, doar pe la munte vedem puţin soarele printre nori. În rest cerul rămâne acoperit şi temperaturile nu trec de 2 grade. După lăsarea serii o să ningă, pe suprafeţe restrânse.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş urmează o zi mai plăcută. Vor fi scurte momente însorite şi maximele ating 4 grade. La noapte cerul se umple de nori şi temperaturile coboară până la minus 4 grade.

În ţinuturile vestice soarele se arata trecător şi temperaturile se menţin la valori normale pentru dată din calendar. Peste noapte se înnorează şi apar câteva ninsori.

În Transilvania avem tot vreme schimbătoare. Pe timpul zilei o să ningă puţin la munte, dar la noapte ninsorile se extind în toate masivele şi se va depune strat de zăpadă, destul de consistent. Vântul are intensificări, iar maximele se opresc la 3 grade.

În Oltenia urmează o zi destul de mohorâtă, cu înnorări persistente, câţiva fulgi de zăpadă şi un vânt destul de nervos. Temperaturile din timpul zilei rămân la valori similare şi pe timpul nopţii, iar după lăsarea serii ninsorile cuprind toată provincia.

În ţinuturile sudice apar precipitaţii slabe, pe suprafeţe restrânse. Vântul, însă, ajunge la 50 de km/h şi se poate forma polei, aşa că mare atenţie dacă plecaţi la drum cu maşina. La noapte precipitaţiile se înteţesc şi se extind în toată regiunea.

Lasă un răspuns