PERCHEZIŢII la casa manelistului Nicolae Guţă

Poliţiştii au făcut o percheziţie la casa lui Nicolae Guţă, în Petroşani. Potrivit primelor informaţii, dosarul este coordonat de la Bucureşti şi ar viza tranzacţii cu aur.

Primele informaţii din anchetă arată că acţiunea poliţiştilor vizează anumite tranzacţii cu aur făcute de membrii familiei lui Nicolae Guţă.

Concret, unii dintre nepoţii lui Nicolae Guţă sunt suspectaţi că ar fi vândut bijuterii false ce purtau însemnele unor mărci cunoscute.

“La data de 6 aprilie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 6 au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în județul Hunedoara, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și contrafacere.

În fapt, persoanele bănuite ar fi comercializat bijuterii, unele purtând însemnele unor mărci protejate, pe o platformă de socializare.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate bijuterii, cântare electronice de precizie, documente ce atestă volumul vânzărilor și 3.700 de euro. 

Bănuiții urmează a fi conduși la audieri, iar ulteriror vor fi prezentați magistraților cu propunere legală. 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și cintrafacere de către polițiști din cadrul Seviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-o informare a Poliţiei.

Lasă un răspuns