ULTIMA ORĂ! Grădiniţă din Argeş, ÎNCHISĂ! Risc seismic RIDICAT!

În urmă cu puţin timp s-a desfăşurat o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia s-a luat act de suspendarea cursurilor la o grădiniţă din Câmpulung, din pricina riscului seismic ridicat pe care îl prezenta clădirea cu pricina. “Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Câmpulung a transmis o hotărâre luată joia trecută pentru suspendarea activităților școlare la Grădinița cu Program Prelungit Sfântul Nicolae. Clădirea în care este grădinița, spune hotărârea CLSU, este încadrată în clasa de risc seimic I conform unei expertize din 2008 și în clasa de risc seismic II, după o expertiză făcută în 2014.

Conform dispozițiilor date de Ministerul Educației, relocarea copiilor sau orice altă măsură legată de activitatea școlară în clădiri cu risc seismic intră în atribuțiile Inspectoratului Școlar Județean și ale autorității publice locale.
Ca atare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu poate lua decizii pe care trebuie să le ia autoritățile locale.

Este vorba despre copii și aș vrea să cred că ceea ce s-a întâmplat, faptul că s-a cerut o hotărâre a CJSU deși nu putea acest for să ia astfel de decizii, este o eroare, că s-a solicitat din neștiință și nu pentru a pasa responsabilitatea. Este, însă, o greșeală care îi afectează pe părinți.
Oamenii care au copiii la această grădiniță nu pot lipsi de la serviciu pe termen nelimitat, nu au timp ca cei care ar trebui să ia măsuri, să se și hotărască să facă acest lucru.

Este bine că am fost informați și suntem foarte atenți la ce se va întâmpla cu acești copii, unde vor fi relocați, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă”, a transmis prefectul Radu Perianu.

Lasă un răspuns