Veste cumplită despre Simona Halep! Nu mai are nicio scăpare. Se va întâmpla foarte curând

Simona Halep înregistreză încă o coborâre importantă în clasamentul WTA. Cum Indian Wells 2023 a intrat în săptămâna de final, clasamentul înregistrează o serie de modificări după meciurile jucate la turneul care se desfășoară în California.

Fără jocuri oficiale, clasarea Simonei Halep în topul WTA este în plină prăbușire. Halep înregistreză încă o coborâre importantă în clasament, având în vedere că în aceste zile se dispută jocurile de la Indian Wells 2023.  Cum turneul care se dispută în peninsula californiană a intrat în săptămâna de final, clasamentul înregistrează o serie de modificări, iar clasarea lui Halep este grav afectată în topul mondial. Suspendată provizoriu pentru dopaj, Simona Halep va înregistra o nouă coborâre în ierarhia mondială. Simona Halep, tot mai aproape să iasă din TOP 30 WTA.

Șase locuri mai jos, Halep este, acum, pe 25 mondial

Fără drept de joc după ce a picat un test antidoping la US Open 2022, Simona Halep a înregistrat o coborâre de 5 locuri față de ultima săptămână în ierarhia Live a WTA.

În acest moment, Halep se găsește pe locul 25, cu 1565 de puncte, cu 390 mai puține după ce nu și-a putut apăra semifinala din 2022 de la Indian Wells. Este o coborâre de 6 locuri pentru fosta lideră WTA.

Românca poate coborî și mai mult după turneul Indian Wells

Există posibilitatea ca Halep să mai piardă unele locuri în clasamentul mondial în funcție de rezultatele care vor avea loc la Indian Wells 2023. În continuare, însă Halep este cea mai bine clasată tenismenă dn România. A doua este Irina Begu (1288 de puncte), aflată pe poziția 34 care a urcat 4 poziții de la ultimul clasament oficial și a treia este Sorana Cîrstea (688 de puncte), în cădere cu 14 locuri.

Procesul lui Halep s-a amânat

Cei trei arbitri desemnați de tribunalul independent Sport Resolutions să ancheteze cazul de dopaj al Simonei Halep au decis reexaminarea substanței Roxadustat. Acest lucru se va face într-un laborator acreditat de Agenția Mondială Anti-Doping WADA. S-a luat această decizie pentru că judecătorii vor să aibă certitudinea contaminării suplimentelor nutritive cu substanța activă.

Advertisement

Lasă un răspuns