Forţa Dreptei a împlinit un an

Ieri a fost un moment festiv pentru toţi cei care au lansat proiectul politic numit Forţa Dreptei. Partidul a împlinit un an de viaţă, cu prilejul evenimentului, preşedintele Ludovic Orban transmiţând un mesaj important. „Noi, parlamentarii care am luat decizia de construi un nou proiect politic după ce a devenit evident că PNL este aceeaşi mizerie ca PSD, am rămas consecvenţi credinţei noastre în ideile, valorile şi principiile liberale. Am preferat să plecăm de la putere şi să trecem în opoziţie pentru a putea avea libertatea de a acţiona conform angajamentelor luate în faţa oamenilor în decembrie 2020. Nu am putut accepta să fim complici la trădarea electoratului de dreapta prin readucerea la putere a criptocomuniştilor, decisă de Iohannis şi de slugile lui din conducerea PNL. Nu am putut să ne complacem în postura de vasali ai învăţăceilor lui Ion Iliescu. Am ales să păstrăm viu spiritul liberal în politica românească.

De atunci am acţionat ca adevăratul partid liberal din România. Am iniţiat peste 30 de proiecte de lege liberale. Am propus soluţii la probleme conforme cu gândirea liberală. Ne-am opus sistematic la orice lege şi orice măsură socialistă. Am depus moţiuni contra celor mai incompetenţi şi nocivi miniştri ( Budăi, Bode, Popescu, Câciu, Câmpeanu). Am atacat la CCR orice lege care am considerat că lezează drepturi şi libertăţi cetăţeneşti. Am dat chiar şi în judecată guvernul pentru a determina instanţa să îl oblige să respecte Constituţia şi legile ţării.

În ţară am dezvoltat Forţa Dreptei sistematic. Am constituit organizaţii judeţene în aproape toate judeţele România şi în Bucureşti şi diaspora. Am înfiinţat organizaţii în peste 500 de localităţi. Am reunit alături de noi până astăzi peste 12.000 de membri Forţa Dreptei, dintre care foarte mulţi s-au implicat pentru prima oară în politică. Am constituit comisii de specialitate care reunesc oameni bine pregătiţi în fiecare domeniu de activitate. Am participat la sute de evenimente publice în toată ţara pentru a păstra legătura directă cu oamenii, pentru a cunoaşte realităţile „la firul ierbii“.

Suntem precum arborele pe care l-am stabilit ca siglă a partidului. Chiar dacă „vecinii noştri politici“ au făcut tot ce este posibil pentru a ne lăsa fără soare şi fără apă, au împrăştiat tot felul de dăunători prin jur, au încercat să polueze pământul din preajma noastră, s-au chinuit să arunce plante agăţătoare ca să ne ia lumina şi vizibilitatea, noi creştem constant, trainic şi sănătos. Pentru că avem rădăcini puternice, un trunchi drept şi solid care se înalţă continuu şi nu se îndoaie la fiecare adiere şi o coroană bogată, cu crengi care se ramifică în fiecare zi.

Construcţia noii formaţiuni este o ofertă deschisă către toţi oamenii care nu se simt reprezentaţi de actualele partide, care sunt nemulţumiţi de modul în care este condusă România şi care vor să se implice pentru a schimba lucrurile în bine. Forţa Dreptei este o alternativă de centru dreapta serioasă la babilonia din România provocată de struţo-cămila politică aflată vremelnic la putere“, a transmis Ludovic Orban.

Lasă un răspuns