Simona Halep poate reveni în tenis, sancţiunea nu a fost ratificată de ITF!

Simona Halep nu figurează pe lista ITF a persoanelor aflate în stare de suspendare sau suspendare provizorie, deși sportiva noastră a primit pe 7 octombrie 2022 înștiințarea cu privire la testul anti-doping picat la US Open.

Situație incredibilă pentru Simona Halep, la aproape șase luni de la suspendarea provizorie pentru dopaj dictată de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA)!

Cu toate că Simona Halep nu poate participa la turneele oficiale în această perioadă, interdicția româncei nu este confirmată nici acum de site-ul oficial al Federației Internaționale de Tenis (ITF). S-a ajuns aici din cauza unei probleme de birocrație,  scrie prosport.ro.

Simona Halep nu figurează pe lista ITF a persoanelor aflate în stare de suspendare sau suspendare provizorie, deși sportiva noastră a primit pe 7 octombrie 2022 înștiințarea cu privire la testul anti-doping picat la US Open. Fanii care accesează site-ul oficial al ITF ar crede că Simona a reușit să scape de interdicție, însă motivul absenței constănțencei de pe listă este altul! Fenomenul birocratic nu reprezintă o problemă doar în România, ci și în Marea Britanie, la Londra, acolo unde își are sediul organismul internațional de conducere a tenisului.

Lista nu a mai fost actualizată din data de 5 iulie 2022, astfel că suspendarea provizorie a Simonei Halep nu a fost ratificată nici acum de site-ul ITF. În schimb, Simo se află pe lista cu jucătoarele suspendate întocmită de Agenția pentru Integritatea Tenisului, iar acest lucru o oprește pe româncă să se înscrie la turnee. Potrivit ITIA, Halep este în continuare suspendată provizoriu, neprimind încă decizia finală în cazul de dopaj.

Simona Halep trebuia să fie audiată în luna februarie, însă verdictul întârzie. Cazul se judecă la Tribunalul Sport Resolutions de la Londra, dar deocmandată nu există niciun termen. Mai mult, cazul unei alte jucătoare de tenis, Tara Moore, suspendată provizoriu cu patru luni înaintea Simonei Halep, nu a fost soluționat nici acum.

Lasă un răspuns