Vremea azi, 17 martie. Temperaturile încep să crească. Sunt anunțate ploi în ținuturile sudice

Vineri se îndreaptă vremea și temperaturile încep să crească. În ținuturile sudice mai apar câteva ploi slabe, iar vântul mai are unele intensificări la munte, în est și în sud-est.  

Maximele pornesc de la 4-5 grade în Transilvania și ajung la 13 grade în Muntenia.

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan va fi cam înnorat și o să picure trecător. Se arată puțin și soarele, iar vântul rămâne destul de insistent și atinge viteze de 55 km/h. Temperaturile câștigă 2-3 grade față de ziua trecută.

La fel va fi și în Moldova sudică și în nordul Munteniei: atmosferă schimbătoare, condiții de ploaie slabă și vânt activ. Se face un pic mai cald decât joi. Se vor atinge 11 grade pe la amiază.

În jumătatea nordică Moldovei și în Bucovina avem o dimineață rece și o amiază însorită, cu temperaturi în creștere. Joi au fost 5-6 grade, vineri maximele ajung la 9-10 grade, dar vântul mai are unele porniri.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș este frig la începutul zilei. Apoi soarele încălzește treptat atmosfera și temperaturile urcă până la 10 grade în Maramureș. La noapte se lasă din nou frigul, iar spre dimineața apare bruma.

În ținuturile vestice găsim vreme frumoasă, dar rece în primele ore ale zilei. Pe la amiază se mai încălzește puțin, iar în Banat se ating 10-11 grade. Noaptea aduce temperaturi negative și condiții de brumă.

În Transilvania domină atmosfera cu soare. Doar în zonele montane pot să apară câțiva fulgi de zăpadă, iar vântul bate mai tare pe creste. Maximele, în creștere față de joi, ajung la 7-8 grade. Urmează o noapte foarte rece, cu ger și -10 grade în depresiuni.

În Oltenia avem o zi cam mohorâtă și s-ar putea să picure trecător. Apare și soarele pentru scurte momente, iar la capitolul temperaturi stăm mai bine decât joi, când s-au înregistrat în jur de 6 grade. Vineri vor fi 10-11 grade.

Și în ținuturile sudice avem o zi mai plăcută, cu temperaturi în creștere. Pot să apară câteva ploi slabe, iar maximele, mai ridicate decât în celelalte zone, ajung la 12-13 grade.

Lasă un răspuns