Vremea azi, 24 martie. Temperaturile trec de 20 de grade Celsius

Ziua de vineri ne aduce soare şi vreme mult mai caldă decât ar fi normal. Vântul nu pune probleme, însă la începutul zilei o să fie ceaţă în unele zone. Maximele pleacă de la 13-16 grade pe litoral şi ajung la 22-23 de grade în Moldova şi în Banat.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme frumoasă, dar şi condiţii de ceaţă în orele dimineţii. Temperaturile cresc faţă de ziua trecută şi ajung la 20 de grade în Bărăgan. Pe litoral va fi mai răcoare şi se vor înregistra cel mult 16 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă o zi însorită şi o amiază foarte caldă pentru acest moment al anului. Temperaturile urcă până la 20-21 de grade- valori potrivite pentru începutul lunii mai.

Şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina avem soare, atmosferă plăcută şi temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal. Se mai încălzeşte puţin faţă de joi: se ating 22, poate 23 de grade. La noapte se adună norii, dar e puţin probabil să plouă.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş atmosfera se menţine însorită toată ziua. Temperaturile ajung la valori agreabile după prânz. Vor fi în jur de 19-20 de grade. Peste noapte se înnorează şi s-ar putea să picure trecător.

Condiţii meteo foarte bune găsim şi în vestul României: soare, vânt domol şi temperaturi neobişnuit de mari pentru data din calendar. Se ating 22-23 de grade, iar după lăsarea nopţii apar câţiva nori de ploaie şi în această zonă.

În Transilvania avem o dimineaţă cam rece, mai ales în depresiuni, pe unde sunt şi condiţii de ceaţă. Apoi, soare încălzeşte rapid atmosfera şi se face mult mai cald decât ar trebui. Maximele se apropie de 20 de grade.

În Oltenia se anunţă o zi foarte plăcută, deşi acum dimineaţă este ceaţă în unele zone. Se mai încălzeşte faţă de joi şi temperaturile ajung pe la 20 de grade. La noapte vor fi în jur de 6-7 grade şi o să apară din nou ceaţa.

Şi în ţinuturile sudice avem vreme frumoasă şi temperaturi în creştere. Nu prea zărim norii, vântul rămâne domol, iar pe la amiază se ating 20-21 de grade.

Advertisement

Lasă un răspuns