ULTIMĂ ORĂ! Un nou virus mortal amenință omenirea!

Cel puțin șapte persoane au fost ucise în urma unei epidemii de virus Marburg în Guineea Ecuatorială, iar alte 20 de decese sunt „probabil” cauzate de febra hemoragică, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății.

Epidemia de virus, care este aproape la fel de mortală ca Ebola, s-a extins acum dincolo de provincia Kie-Ntem, unde a provocat primele decese cunoscute în ianuarie. A ajuns la Bata, capitala economică a acestei mici țări din Africa Centrală, potrivit guvernului, citat de AFP.

Răspândirea virusului Marburg „este un semnal critic pentru intensificarea eforturilor de răspuns pentru a opri rapid lanțul de transmitere și pentru a evita o potențială epidemie pe scară largă și pierderi de vieți omenești”, a declarat dr. Matshidiso Moeti, directorul regional al OMS pentru Africa.

De la începutul epidemiei, „au fost înregistrate în total nouă cazuri confirmate în laborator și 20 de cazuri probabile”, a precizat OMS într-un raport publicat pe site-ul său.

Virusul Marburg – care are o rată de mortalitate de până la 88% – este o febră hemoragică virală foarte infecțioasă, ceea ce înseamnă că afectează mai multe sisteme de organe deodată. Acesta poate provoca sângerări în aceste organe, împiedicând capacitatea de funcționare a organismului, potrivit Euronews Travel.

Focare au fost confirmate în Guineea Ecuatorială și Tanzania, ceea ce a determinat Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA să evite călătoriile neesențiale în provinciile afectate. Există temeri că boala s-ar putea răspândi în țara vecină Gabon.

Guvernul australian a emis, de asemenea, recomandări de călătorie pentru Uganda și Gabon, aflate în apropiere.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura