Ion Mînzînă: „PSD va cere în Coaliţia de guvernare suspendarea importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina“

Partidul Social Democrat  va cere în Coaliţia de guvernare ca Executivul să emită în regim de urgenţă un act normativ pentru suspendarea temporară a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina!

O astfel de măsură este necesară pentru protejarea fermierilor români, deoarece compensările primite din partea Comisiei Europene nu pot acoperi valoarea totală a daunelor suferite de aceştia.

„Consider că România a dovedit până acum, şi o va face şi pe viitor, că este alături de poporul ucrainean. Trebuie luate însă măsuri pentru a proteja populaţia din ţara noastră şi producătorii autohtoni.

Sunt măsuri care au fost decise şi de guvernele din alte state din Uniunea Europeană. Trebuie să luăm şi noi deciziile pe care le considerăm că sunt necesare pentru a proteja agricultura din ţara noastră şi pentru siguranţa alimentară a românilor.

În acelaşi timp, PSD consideră că România trebuie să sprijine în continuare Ucraina prin facilitarea tranzitului de produse agro-alimentare din această ţară, către alte state din Uniunea Europeană sau către rutele comerciale de la Marea Neagră.

Suntem alături de ucraineni în eforturile lor, dar un parteneriat nu poate fi unul viabil şi corect atunci când una din părţi are mereu de suferit. În primul rând, Guvernul român trebuie să urmărească interesele românilor“, a subliniat preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă.

De asemenea, PSD susţine ca statele din Estul Europei care au fost afectate de exporturile din Ucraina să poarte o negociere comună cu reprezentanţii Comisiei Europene şi cu partea ucraineană, astfel încât măsurile de sprijin destinate agriculturii Ucrainei să nu afecteze interesele fermierilor din statele învecinate.

Advertisement

Lasă un răspuns