Tradiţia este respectată cu sfinţenie la Stâlpeni! Focul lui Sumedru a fost aprins şi în acest an

Focul lui Sumedru este una dintre cele mai frumoase tradiţii, mai ales în partea de nord a judeţului nostru. Evenimentul care marchează, conform tradiţiei venirea anotimpului răcoros a fost celebrat cu multă bucurie şi în comuna Stâlpeni. Miercuri seara, în zona Târgului Săptămânal din localitate, a fost organizată o petrecere pe cinste pentru a marca un asemenea moment. Cei mici au fost îmbrăcaţi în costume populare, iar o parte dintre artiştii Şcolii Populare de Arte şi Meserii au oferit un spectacol de neuitat, aşa cum numai, noi, românii ştim să facem. Primarul Gabriel Şerbănoiu a fost în mijlocul evenimentului, asigurându-se că locuitorii se pot bucura de un spectacol cu adevărat de neuitat.

Şi aşa a fost. Imediat după lăsatul întunericului, primarul a aprins Focul lui Sumedru, toţi cei prezenţi bucurându-se de acest moment. Cei mici au înconjurat focul, au jucat dansuri populare şi au strigat ca-n bătrâni: “Hai la Focu’ lu’ Sumedru că a mâncat lupul iedul! Şi a rămas numai codiţa şi a mâncat-o ţaţa Miţa”. Primarul Gabriel Şerbănoiu a transmis un mesaj special locuitorilor comunei la ceas de sărbătoare. “Focul lui Sumedru este un eveniment tradiţional.

Este al doilea an la rând când organizăm acest eveniment într-un cadru special. Am căutat să sărbătorim întreaga comunitate acest eveniment. Avem parte de muzică, de dans popular, de port popular şi vreau să transmit tuturor locuitorilor comunei Stâlpeni, la ceas de sărbătoare, multă sănătate, fericire, pace şi un călduros “La mulţi ani”. Să ne bucurăm şi de acum înainte de astfel de momente”, a declarat primarul comunei Stâlpeni, Gabriel Şerbănoiu.  Cei mici au primit covrigi, nuci, eugenii şi biscuiţi.

Advertisement

Lasă un răspuns