Spitalul Judeţean Argeş RISCĂ să rămână fără medici pe secţia ATI

Situaţie complicată la Spitalul Judeţean Argeş. Conform prefectului Radu Perianu, unitatea spitalicească ar putea să rămână numai cu doi medici pe ATI, dintre care unul este în concediu medical.

„Spitalul de Urgență Pitești riscă să rămână fără medici ATI! Conducerea Consiliului Județean Argeș, instituție din rețeaua căreia face parte unitatea spitalicească, nu a venit la ședința de lucru.

Spitalul de Urgență Pitești se confruntă cu o situație specială după mișcări de personal în cadrul Secției Anestezie Terapie Intensivă care au dus la următoarea situație: din trei specialiști, unul este, la acest moment, în concediu medical, un al doilea va pleca de la data de 1 decembrie, prin demisie, și există riscul să rămână un singur doctor. Unitatea a anunțat Direcția de Sănătate Publică despre acest lucru și faptul că un singur medic anestezist nu poate deservi 12 săli de operație.

Am convocat astăzi o ședință de lucru cu toți directorii de spitale, șefii secțiilor ATI, Direcția de Sănătate Publică Argeș și Consiliul Județean Argeș pentru a găsi împreună o soluție. Vorbim, totuși, despre cea mai mare unitate spitalicească a județului.
Din păcate, astăzi, Consiliul Județean Argeș nu a trimis niciun factor de decizie, președinte sau vicepreședinte.
Având în vedere importanța majoră pe care secția ATI o are în cadrul Spitalului de Urgență Pitești, respectiv pentru tot județul Argeș, sunt indignat de dezinteresul arătat de conducerea Consiliului Județean.
Am convocat o nouă ședință de lucru pentru luni la ora 9.00!”, a transmis prefectul Radu Perianu.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura