ULTIMĂ ORĂ! Vine prăpădul! Se anunță ninsori și viscol!

Temperaturile scad și sunt prognozate ploi, ninsori și viscol în mai multe regiuni din țară, în weekend, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Potrivit ANM, de sîmbătă, de la ora 10 până duminică la ora 10 este cod galben de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului în jumătatea estică a teritoriului și la munte.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului, cu viteze de 55…65 km/h. La munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60…80 km/h. De sâmbătă, de la ora 14 până duminică, la ora 10 vor fi intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 de metri în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. Meteorologii spun că vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Tot de sâmbătă, de la ora 16 până duminică, la ora 10 vor fi intensificări susținute ale vântului, precipitații mixte și abundente în sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre. Astfel, potrivit meteorologilor, în sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 85…90 km/h, iar local cantitățile de precipitații vor depăși 40…60 l/mp. Vor fi precipitații mixte și, din a doua parte a nopții, vor predomina ninsorile viscolite. În bazinul vestic al Mării Negre vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100 km/h. De duminică, de la ora 10 până la ora 18 vor fi intensificări ale vântului în sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 60…80 km/h. Pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 85…90 km/h.

Advertisement

Lasă un răspuns