Creștere a salariilor din martie 2024. Majorări salariale semnificative!

Creșterea salariilor din martie 2024 în Germania. Angajații din sectorul public vor primi mai mulți bani. Câți bani vor primi în plus.

Din martie 2024, angajații din sectorul public din Germania vor primi salarii mai mari. Schimbarea se acplică tuturor categoriilor de salariați și aduce cu sine o creștere de 200 de euro/lună, indiferent de niveul de salarizare. Toate grupele salariale vor beneficia de o majorare de 5,5%.

În funcție de grupa tarifară, aceste modificări pot însemna o creștere lunară de până la 600 de euro. Circa trei milioane de angajați vor resimți aceste îmbunătățiri.

Pricipalele aspecte ale ale creșterii salariilor:

  • Suma de bază: salariul lunar va fi majorat cu suma fixă de 200 de euro;
  • Creștere procentuală: va exista o creștere a salariului cu 5,3%;
  • Beneficii și indemnizații: contractul colectiv prevede o majorare de 11,3%, cu 0,2% direcționați către rezerva de pensie. De asemenea, grupurile profesionale au primit deja un bonus de inflație de 220 de euro pentru primele două luni ale anului. De exemplu, în grupa A9 la nivelul 1, unde salariul lunar anterior era de 2.985,43 euro, acesta va ajunge la 3,354,26 euro începând de luna aceasta. Mai mult, alocația pentru copii, la nivelul 2, va crește de la 285,40 euro la 317,66 euro/lună.
Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura