Preţ benzină şi motorină, 17 mai. Carburanţii se scumpesc de la o zi la alta

Preţul benzinei a crescut cu 4 bani pe litru în stațiile OMV și Petrom, cu 5 bani/l în stațiile Lukoil și cu 2 bani/l în cele MOL. În Capitală, doar trei benzinării Lukoil mai vând benzina sub pragul de 8 lei. În schimb, motorina a rămas la acelaşi preţ în staţiile principalilor distribuitori de carburanţi din România.
Preţ benzină şi motorină, 17 mai. Diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei vândute în România a scăzut de la peste 90 de bani/l la sub 80 de bani/l, în condiţiile în care benzina s-a scumpit considerabil în ultimele două săptămâni. .
Cea mai semnificativă scumpire a benzinei standard, de 5 bani/l a fost efectuată marți de Lukoil, în urma acesteia un preț de sub 8 lei pe litru (7,99 lei/l) putând fi achitat doar la stațiile de pe Șoseaua Chitilei, de pe Poligrafriei și Coralilor. În rest, prețul benzinei vândute în stațiile Lukoil se situează între 8 și 8,04 lei/l, conform Profit.ro.
Lukoil rămâne singura companie care a scumpit şi motorina cu un ban pe litru. Astfel, şoferii cu maşini diesel vor achita 8,79-8,82 lei pentru un litru de combustibil.
OMV Petrom a scumpit marți benzina standard atât în stațiile Petrom, cât și în cele OMV, aceasta ajungând la 8,04-8,09 lei/l, respectiv 8,12-8,17 lei/l. În schimb, motorina stagnează de 10 zile la un preț de 8,79-,8,8 lei/l, în stațiile Petrom, și de 8,85-8,88 lei/l în cele OMV.

Lasă un răspuns