Prețurile combustibilului au scăzut vizibil

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, le arată colegilor de guvernare de la PSD că soluția compensării cu 50 de bani a litrului de combustibil a fost cea corectă, iar ulterior au venit și alte scăderi de prețuri. Mesajul lui Stroe vine în contextul în care PSD nu a fost de acord cu această compensare de 50 de bani și au spus că așteaptă o perioadă, iar dacă nu funcționează măsurile liberalilor, atunci vor impune măsurile gândite de PSD.

”Reducerea de 50 de bani a prețului la carburant a fost startul unor scăderi de prețuri. Nu este nevoie de cine știe ce studii aprofundate sau analize guvernamentale ca să ne dăm seama de situație, oricine poate să vadă cum valorile afișate de benzinării sunt vizibil mai mici. Benzina a scăzut sub 8 lei/litru. Față de săptămâna trecută, asta înseamnă puțin sub 10%.

Pentru cei ce și-au asumat monitorizarea evoluției prețurilor în urma compensării… se vede clar la pompă.”, scrie Ionuț Stroe.

Cei de la PSD au dat un comunicat de presă în care aratău că în următoarea perioadă vor impune alte soluții, dacă compensarea de 50 de bani nu va funcționa.

”Respectăm decizia premierului, dar credem în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună și ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de așteptările românilor. În plus, în multe alte țări europene, soluția compensării a funcționat doar câteva săptămâni, după care prețurile au revenit și au ajuns chiar la niveluri mai mari.

De aceea, dacă operatorii din piață vor crește din nou prețurile peste ceva timp, atunci PSD va reveni in Coaliție cu propunerea unui preț maximal sau a limitării adaosului comercial”, a anunțat PSD într-un comunicat transmis la scurt timp după anunțul lui Nicolae Ciucă privind compensarea prețurilor la pompă.

Lasă un răspuns