Consiliul Judeţean Argeş a marcat Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale

Luni, de Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale, vicepreşedintele Marius Nicolaescu a participat la evenimentul organizat de Consiliul Judeţean Argeş, în parteneriat cu Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria“ – Vedea, eveniment ce a avut loc în sala „Lumina“ a Centrului Judeţean de Cultură şi Arte Argeş.

„Ne-am întâlnit pentru prima dată în această formulă şi de aceea salut prezenţa tuturor autorităţilor publice locale şi nu numai, care s-au implicat în tot ceea ce priveşte sănătatea. Pentru noi, pentru Consiliul Judeţean, este foarte importantă sănătatea cetăţenilor din judeţul nostru şi, în acest sens, depunem o serie de eforturi. După cum bine ştiţi, ne dorim să extindem cu un corp nou clădirea spitalului de Psihiatrie „Sfânta Maria“ de la Vedea.

Medicii, sunt actorii principali în actul medical, de aceea sunt şi ei în atenţia noastră. Ca medici au o misiune foarte grea, aceea de a trata sau a ameliora starea pacientului cu afecţiuni mintale. Din statistici, am aflat că aproximativ 25% din populaţia României suferă de tulburări. Este o statistică care pe mine personal, mă îngrijorează, mai ales acum, după pandemia Covid-19 şi cu această criză cu care ne confruntăm. Eu sper ca acest procent să scadă şi din acest motiv, vom face toate demersurile necesare pentru a sprijini activitatea lor.

Întotdeauna veţi fi partenerii noştri, ai Consiliului Judeţean, şi vă aşteptăm cu propuneri pentru a vă putea ajuta să facem ca lucrurile să meargă mai bine, atât pentru dumneavoastră cât şi pentru pacienţi.

Vă doresc să aveţi numai realizări în tot ceea ce întreprindeţi şi vă urez un sincer şi călduros La mulţi ani!“ , a subliniat vicepreşedintele CJ Argeş Marius Nicolaescu.

Advertisement

Lasă un răspuns