Diana Şoşoacă are conturile blocate de ANAF. Senatoarea are poprire pentru amenzi de 30.000 de euro

Diana Șoșoacă este una dintre cele mai controversate voci din politica românească. De-a lungul timpului a fost implicată într-o mulțime de scandaluri din cauza atacurilor dure pe care le-a lansat în spațiul politic.

Diana Şoşoacă a declarat magistraților de la Judecătoria Sectorului 2 că a rămas fără 150.000 de lei din conturile sale. De asemenea, ANAF, Agenția Națională de Administrarea Fiscală, a început executarea silită pentru alți 40.000 de lei. Senatoarea are poprire pe conturi pentru că are o datorie de 30.000 de euro. Agenția susține că aceste sume provin din amenzi din perioada pandemiei, dar și din impozite datorate din activitatea de avocat.

În acest context, fostul membru AUR a dat în judecată Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice, AFP,  în martie 2022. Senatoarea a  contestat modul de calcul al sumelor datorate către ANAF, dar și executarea silită demarată de agenție. De asemenea, Șoșoacă a cerut, la finalul lunii septembrie, să îi fie arătate o listă cu toate debitele.

Diana Şoșoacă vrea să înțeleagă modul de calcul al inspectorilor ANAF. „Solicită să i se pună în vedere intimatei – întrucât nu îi iese suma pe care au pus-o poprire pe conturi, având un titlu de 61.137 lei și unul de 3.233 lei, din 2014 și 2015, care sunt prescrise, a achitat aceste sume – să depună încă un exemplar al înscrisurilor depuse. Solicită să se depună și o listă cu toate debitele achitate de dânsa, având în vedere că debitele din 2014 și 2015 au fost achitate”, se arată în notele de ședință.

De asemenea, Diana Şoșoacă a depus la dosar o serie de dovezi care să arate că a plătit aceste sume pe ghișeul.ro. Senatoarea a susținut că i-a fost mai ușor să plătească în acest fel. Cu toate acestea, ea nu înțelege de ce i-a fost luată suma de 150.000 de lei. În plus, politicianul vrea să știe de ce i-a fost poprite conturile.

Amenzile din timpul pandemiei au fost anulate de Curtea Constituțională

Diana Șoșoacă a mai arătat că amenzile pe care le-a încasat în timpul pandemiei, pentru că nu a purtat masca de protecție în aer liber, nu mai sunt valabile datorită deciziei Curții Constituționale. Totuși, aceste sancțiuni sunt obiectul unor acțiuni în instanță. Așadar, politicianul susține că ANAF nu avea dreptul să execute silit sumele respective până la finalizarea litigiilor.

Lasă un răspuns