Diana Şoşoacă a explodat după eşecul Schengen: „Românii au mers în genunchi și au cerșit umili un drept”

Votul Austriei în problema Schengen a dat apă la moară politicienilor naţionalişti. După George Simion, la atac a ieşit şi senatoarea Diana Şoşoacă.

Senatoarea Diana Şoşoacă a izbucnit după ce România a fost respinsă în procesul care ar fi trebuit să îi asigure aderarea la Schengen de la 1 ianuarie 2023.Diana Şoşoacă  spune că atitudinea politicienilor din România a fost una umilă.

„Am luat atitudine împotriva incapacității reprezentanților noștri de a negocia, de a purta discuții în calitate de reprezentanîi români ai unei țări suverane. Toată atitudinea noastră, a acestor reprezentanți, a fost de umilință, de a te duce în genunchi și a cerși un drept. Schengenul nu e altceva decât un drept al națiunilor europene, care noua și vecinilor noștri bulgari ne este refuzat nonstop.

Vă rog să observați atitudinea politicienilor români, ale partidelor care conduc astăzi România și se află în Parlamentul României care, cu multe luni înainte, au cedat Austriei, Olandei tot felul de facilități prin votarea Legii Offshore, Legi Justiției. O încercare total ineficientă schimbarea Constituției prin drepturi mai multe pentru străini decât pentru noi”, a precizat Diana Şoşoacă.

Florin Zamfirescu: „Austria este un purice cât România și își permit să dicteze, să ne umilească într-un hal fără hal”

Actori și artiști din România se revoltă și transmit și ei mesaje dure de boicot după ce Austria ne-a respins. Pe paginile de socializare, îndemnurile au strâns milioane de vizualizări. Aceștia susțin că singura soluție ar fi mobilizarea tuturor românilor împotriva afacerilor austriecilor.

„M-am oprit aici, în Schengen. Adică lângă Schengen. Sunt la vamă. Vă mulţumesc, dragi parteneri serioşi, că aţi fost din nou alături de noi. O să ne oprim aici să alimentăm de fiecare dată, la dumneavoastră. O să mergem la schi la dumneavoastră, o să mergem în clinicile dumneavoastră, o să mergem să cumpărăm, o să ne ţinem banii în Raiffeisen, în BCR şi în toate business-urile dumneavoastră.

Dacă nici acum nu vă treziţi, fraţilor, să le arătăm că umilinţa are un capăt pentru noi, înseamnă că ne merităm soarta. Şi apropo, mergem şi la Ambasadă la Statele Unite să cerem Visa Waiver , că suntem partenerii lor cei mai buni, să stăm la coadă la viză.

Lasă un răspuns