Alina Gorghiu: ‘PSD nu trebuie să arunce banii în online pentru a jigni, e suficient să susțină legile bune pentru familiile cu copii’

Alina Gorghiu, preşedintele PNL Argeş vorbeşte despre proiectele de lege privind susţinerea familiilor cu copii.

“Îi mulțumesc doamnei ministru, Gabriela Firea pentru că susține proiectele de lege care sprijină familiile cu copii.

Ele transpun directive europene. Directivele nu sunt monopolul unei persoane, ele trebuie transpuse. Sunt singurele proiecte de legi depuse până la această oră pe traseul legislativ.  Invit PSD sa îmi arate proiectele de lege ale domniei Firea sau ale colegilor din PSD. Dacă ar fi, eu le-aș susține.

Proiectele PNL prevăd:

-reducerea la 5% a TVA-ului pentru alimentele destinate bebelușilor și pentru scaunul auto obligatoriu;

– posibilitatea ca părinții care au copii cu vârste de până la 8 ani să poată lucra 4 zile pe săptămână indiferent că sunt angajați la stat sau la privat.

Familiile cu copii nu sunt ajutate de vorbe multe, ci de măsuri concrete, transformate in legi. Familiile trebuie să știe că încercăm să găsim soluții pentru problemele cu care se confruntă zi de zi. Preocuparea trebuie sa fie a tuturor.

O invit public pe doamna Firea si pe orice coleg parlamentar PSD de Arges să semneze proiectele și cred că e important ca Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse să susțină și să promoveze inițiativa cu toate resursele pe care le are la dispoziție.

PSD nu trebuie să arunce banii în online pentru a jigni, e suficient să susțină legile bune pentru familiile cu copii din Romania.

Pe data de 3 martie, anul acesta, la Baia Mare am anunțat în premieră primele idei ale pachetului de legi privind natalitatea, cu scopul de a încuraja și a sprijini familiile. Ulterior aceste propuneri au fost puse în dezbatere și în analiză”, transmite Alina Gorghiu.

Advertisement

Lasă un răspuns