Un an de la MASACRUL din Bascov! Crimele care au ŞOCAT România

Pe 9 august 2022 o întâmplare şocantă avea loc în comuna argeşeană Bascov. Un masacru cum vedem numai şi numai în filmele de groază se petrecea în localitatea argeşeană. O întreagă familie era masacrată de un bărbat, rudă de-a lor, o persoană cu grave probleme psihice. Tatăl, mama, fratele, sora şi nepoţica, toţi cinci au fost efectiv masacraţi de bărbatul care a plănuit totul până la ultimul detaliu. Scenele au fost de o cruzime aproape incredibilă, fiind greu de descris şi de suportat chiar şi de oamenii care au văzut nenumărate astfel de scene.

Masacrul a avut loc în comuna argeşeană Bascov, pe 8 și 9 august 2022, iar autorul a fost trimis în judecată după patru luni. A fost acuzat de omor calificat în formă continuată și în martie 2023 a fost condamnat de Tribunalul Argeş. În  motivarea instanţei sunt descrise faptele, declaraţiile inculpatului şi ale martorilor, dar şi concluziile magistraţilor. Bărbatul şi-a ucis fratele, tatăl, mama, sora şi nepoata de numai 5 ani. Primii trei au fost omorâţi pe 8 august, seara, în interval de o oră. „Inculpatul a menţionat că a terminat cu toţi trei în jurul orelor 23:00 şi apoi a mers la el în cameră unde a ascultat muzică să se calmeze deoarece mai avea alţi doi, sora şi nepoata, de terminat a doua zi”, au reţinut judecătorii.  După ce a comis ultimele două crime „a ieşit şi a încuiat uşa deoarece nu era sigur dacă au murit şi nu cumva să iasă. A ieşit din casa surorii sale şi deoarece se gândea că se va întoarce acasă persoana vătămată (n.r. cumnatul) a pus un lanţ cu lacăt la prima poartă de acces în curte şi la a doua poartă alt lanţ cu lacăt. Ciocanul cu care i-a lovit pe toţi l-a dus în beci, după ce în prealabil l-a spălat cu apă, atât pe acesta, cât şi toporiştile”, se precizează în motivarea judecătorilor de la Tribunalul Argeş.

În urma audierii inculpatului, dar şi în baza probelor de la dosar magistraţii au concluzionat: „Însăși ordinea şi modalitatea în care inculpatul a atacat pe fiecare dintre victime relevă premeditarea minuțioasă a faptei de către inculpat, astfel încât planul să îi reușească, evaluând inclusiv raportul de forță pe care oricare dintre acestea ar putea să îl opună. Astfel, prima persoana atacată a fost fratele inculpatului …, persoana pe care inculpatul a apreciat-o, potrivit propriei declarații, ca fiind cea mai puternică, motiv pentru care și obiectul cu care a lovit-o, respectiv o piatră de aproximativ 10 kg, a fost unul în consecință, spre deosebire de celelalte victime pe care le-a lovit iniţial cu un ciocan, apoi cu o toporişcă. De asemenea, în niciun moment ulterior lovirii victimelor, inculpatul nu a încercat să evite producerea decesului, ci dimpotrivă, de fiecare dată, s-a asigurat că victimele au decedat(…). În comiterea faptei, inculpatul a dat dovadă de o cruzime fără margini, supunând victimele la suferințe intense, prin cruzimi înţelegându-se nu numai provocarea de suferinţe fizice victimei, ci şi elementul de ferocitate, ieşit din comun, cu care infractorul a săvârşit omorul, aspecte ce trezesc sentimente de oroare în conştiinţa celor ce iau la cunoştinţă de o astfel de faptă (…) Totodată, fără cel mai mic resentiment, inculpatul și-a plănuit și cum să scape ulterior uciderii victimelor, acesta fiind găsit de organele de poliție având asupra sa mai multe obiecte prin care şi-ar fi asigurat traiul zilnic (alimente, haine de schimb, articole de igienă).”

Criminalul a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Advertisement

Lasă un răspuns